Για την γέμιση

1 κιλό τυρομάλαμα Μπαλαντίνος
1 κιλό ανθότυρο Μπαλαντίνος
1 κιλό Πηχτόγαλο Χανίων ΠΟΠ Μπαλαντίνος
2 ασπράδια αυγού
Αλάτι

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι μαλακό
½ λίτρο φρέσκο γάλα
1 βιτάμ
Λίγο αλάτι
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
80min
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Χανιώτικα Πασχαλινά καλιτσούνια

Προετοιμασία

Πρώτα απ’ όλα σπάμε με τα χέρια μας το τυρομάλαμα μέσα στη συσκευασία η σε μία πλαστική σακούλα και το αφήνουμε να στεγνώσει από το βράδυ, έχοντας κάνει πρώτα τρύπες από κάτω. Την επόμενη μέρα βάζουμε σε ένα πανί το τυρομάλαμα και έπειτα το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο για 1-2 μέρες να στεγνώσει.

Ζυμάρι & Γέμιση

Όταν είμαστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε τα καλιτσούνια μας, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης, το τυρομάλαμα, το πηχτόγαλο, τον ανθότυρο και βάζουμε όσο αλάτι επιθυμούμε. Φτιάχνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το γάλα, το βιτάμ και το αλάτι.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνα το φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε τετράγωνο που κόψαμε με μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
Διπλώνουμε τις δύο απέναντι γωνίες του φύλλου. Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δύο γωνίες και πατάμε ελαφρά με το δάχτυλό μας το καλιτσούνι στο κέντρο να "κολλήσει".

Ψήσιμο

Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σησάμι.
Βάζουμε τα καλιτσούνια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Μόλις φουσκώσουν, βγάζουμε το πρώτο ταψί από τον φούρνο και βάζουμε το δεύτερο. Έτσι, τα καλιτσούνια δεν θα «αδειάσουν» από την γέμιση τους. Τέλος, ξαναβάζουμε τα καλιτσούνια στο φούρνο για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους.