Για την συνταγή

½ κιλό φύλλο για κανταίφι
700-800γρ τυρομάλαμα Μπαλαντίνος
100γρ κουκουνάρι
100γρ φιστίκι Αιγίνης
Λίγο στακοβούτυρο για το φύλλο

Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
½ λεμόνι (τον χυμό και την φλούδα)
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
50min
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Χανιώτικα Πασχαλινά καλιτσούνια

Προετοιμασία

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε λίγο το πυρέξ. Απλώνουμε το κουκουνάρι και το μισό φύλλο κανταΐφι, το οποίο το βρέχουμε με βούτυρο. Τρίβουμε το τυρομάλαμα και το τοποθετούμε πάνω από την στρώση του κανταϊφιού.

Ψήσιμο

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταϊφιού και το βουτυρώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως, με χλιαρό σιρόπι. Τέλος, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.