Για την γέμιση

1 κιλό σπανάκι (αν θέλετε προσθέστε και άγρια χόρτα)
1 κιλό μαλακιά φέτα Μπαλαντίνος
½ κιλό σκληρή φέτα Μπαλαντίνος
1 πράσο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μάραθο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 μικρά ξερά κρεμμύδια
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι μαλακό
½ λίτρο φρέσκο γάλα
1 βιτάμ
Λίγο αλάτι
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
80min
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτρια
Χανιώτικα Ανάμεικτα Καλιτσούνια

Προετοιμασία

Πλένουμε καλά τα χόρτα, τα στεγνώνουμε και τα ψιλοκόβουμε σε μία λεκάνη. Έπειτα τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ζυμάρι & Γέμιση

Φτιάχνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το γάλα, το βιτάμ και το αλάτι. Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνα το φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε τετράγωνο που κόψαμε με μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
Διπλώνουμε τις δύο απέναντι γωνίες του φύλλου. Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δύο γωνίες και πατάμε ελαφρά με το δάχτυλό μας το καλιτσούνι στο κέντρο να "κολλήσει".

Ψήσιμο

Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σησάμι.
Ψήνουμε τα καλιτσούνια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.