Για την γέμιση

1 μπούτι κρέας κατσικίσιο ή πρόβειο
1 κιλό Τυρομάλαμα Μπαλαντίνος
½ κιλό Πηχτόγαλο Χανίων ΠΟΠ Μπαλαντίνος
150γρ Στάκα Μπαλαντίνος
Δυόσμο, αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Πρόβειο γιαούρτι Μπαλαντίνος 210γραμμ.
1 βιτάμ, 1 αυγό
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
100min
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Δύσκολη
Κρεατότουρτα

Προετοιμασία

Βράζουμε καλά το κρέας και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ωστόσο ετοιμάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το ξεψαχνίζουμε, προσθέτουμε τα τυριά και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμάρι & Γέμιση

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δύο και ανοίγουμε με την μισή ζύμη ένα παχύ φύλλο με διάμετρο μεγαλύτερη από την φόρμα μας, στην οποία το στρώνουμε, φροντίζοντας να περισσεύει γύρω από το χείλος της. Στρώνουμε την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει να πάει παντού ομοιόμορφα και να ισιώσει η επιφάνεια της. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε ένα ακόμα παχύ φύλλο φροντίζοντας αυτό να έχει μικρότερη διάμετρο από την φόρμα μας, με το οποίο σκεπάζουμε την τούρτα μας. Γυρίζουμε τις άκρες από το κάτω φύλλο και δημιουργούμε πιέζοντας με τα δάχτυλα μας ένα δαντελωτό κορδόνι στο χείλος της τούρτας μας.

Ψήσιμο

Σκεπάζουμε το παρασκεύασμα μας με μια πετσέτα για 10 λεπτά. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σησάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.