Για την Συνταγή

1 κουνέλι
½ κιλό Πηχτόγαλο Χανίων ΠΟΠ Μπαλαντίνος
750 γρ στάκα Μπαλαντίνος
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κιλό πατάτες
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
80min
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολη
Γεμιστό κουνέλι στο φούρνο

Προετοιμασία

Πλένουμε το κουνέλι, το αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε την κοιλιά του με μυζήθρα και στάκα. Κλείνουμε προσεκτικά την κοιλιά του με οδοντογλυφίδες, το τοποθετούμε στο ταψί και το αλείφουμε με την υπόλοιπη στάκα. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κουνέλι. Ανάμεσα στις πατάτες βάζουμε λίγη ακόμη στάκα ανά διαστήματα.

Ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ροδίσει από την μία πλευρά το γυρνάμε να ψηθεί καλά και από την άλλη.